MASZYNY PIEKARNICZE NOWE

Wywrotnica słupowa dzieży 


Typ WS-3000

Maszyna służy do przenoszenia ciasta  
z dzieży do leja dzielarki, leja zasypowego lub na stół piekarniczy.    
     
Produkowana jest w wersjach dla wszystkich  
typów i producentów dzież z obrotem na lewo lub prawo.  
     
Poszycia i osłony we wszystkich wersjach  
wykonane są ze stali kwasoodpornej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.  

 

WS-3000 

 WSW-3000

Długość [mm]   1000-1300/1000/2650   1000-1300/1000/2850 
Czas podnoszenia [s]   15  15
Moc zainstalowana [kW]   1,2  1,5
Masa [kg]   480  550

 

 


 
Dzielarka do ciasta      
       
typ DT-1400      
       
Maszyna służy do mechanicznego dzielenia ciasta. Działa na zasadzie ssąco-tłoczącej
poprzez napelniania cylindra ciastem do ustalonej objętości.    
       
Wszystkie wersje maszyny posiadają specjalistyczny pulpit sterowniczy z możliwością montażu od strony obsługi. Posiada wyświetlacz na którym można odczytać
ustaloną objętość, jak i wszystkie regulacje, tj. włączania i wyłączania
maszyny, zwiększania i zmniejszania naważki oraz płynnego sterowania pracą posiewacza
mąki.      
       
       
                         DT-1400F    
 Wymiary [mm]    1470-1800/820/1370
 Naważka (ciasto nierozrośnięte) [kg]  400-1400
 Ładowność leja [kg]  220
 Moc zainstalowana [kW]  1,8
 Masa [kg]  390

 


 

 
Zaokrąglarka  
   
typ ZT-1350  
   
Maszyna służy do kształtowania ciast chlebowych pszenno-żytnich
o zawartość mąki pszennej chlebowej od 30 do 70%.
Kęs ciasta zaokrąglany jest pomiędzy dwoma taśmami.
   
Maszyna produkowana jest w dwóch wersjach
z pulpitem sterowniczym i regulacją
z prawej lub lewej strony.  
   
Poszycia, obudowy i osłony we wszystkich wersjach

wykonane są ze stali kwasoodpornej.

 

   ZT-1350 ZT-1500 
Wymiary [mm]       1500/700/1150  1650/700/1150
Wydajność maks.[szt./godz]  1500  1800
Moc zainstalowana [kW]  0,6  0,5
Masa [kg]  96  105

  



Zaokrąglarka Podwójna

 

Typ ZT-2700

Maszyna służy do mechanicznego zaokrąglania kęsów ciasta chlebowego.                                                            Zaokrąglarka wyposażona jest w panel sterowania z płynną regulacją                                                         prędkości obrotowej taśm zaokrąglających oraz opcjonalnie w posiewacze                                                        mąki dla każdego z modułów zaokrąglających.

 


     

Zaokrąglarka Potrójna


 

Typ ZT-4000

Maszyna służy do mechanicznego zaokrąglania kęsów ciasta chlebowego.                                                            Zaokrąglarka wyposażona jest w panel sterowania z płynną regulacją                                                         prędkości obrotowej taśm zaokrąglających oraz opcjonalnie w posiewacze                                                        mąki dla każdego z modułów zaokrąglających.

 


Wydłużarka


   
     
typ WWK-1350 i WWK-1500  
     
Maszyna służy do wydłużania zaokrąglonych kęsów ciast
pszenno-żytnich o zawartość mąki pszennej chlebowej
od 30 do 70% o wadze od 300 do 1800 g. Produkowana
jest ze sterowaniem z prawej lub lewej strony.

 

  WWK-1350 WWK-1500 
Wymiary [mm]
1750/700/1350  1900/700/1350
Wydajność maks.[szt./godz.]
 1500 1500 
Moc zainstalowana [kW]
 0,55 0,55
Masa [kg]
 150 160

 


Stacja wstępnego odprężania

Typ ODT-4200

Maszyna służy do wprowadzenia przerwy w obróbce pomiędzy                                                                           zaokrąglaniem a wydłużaniem kęsa pozwala na odprężenie ciasta.                                                                  Proces ten pozwala na poprawienie struktury ciasta i ułatwienie                                                                procesu wydłużania chleba. W zależności od wymagań technologicznych i                                                           wydajności linii, czas ten wynosi od kilku do kilkunastu minut.


Stacja wstępnego odprężania z wydłużaniem bezlęgowym

      

Typ ODTW-4200

Maszyna służy do swobodnego odprężania zaokrąglonych kęsów ciasta chlebowego.
W trakcie odprężania następuje w kilku etapach delikatne wydłużanie na
wielopoziomowych wydłużarkach. Proces ten pozwala na poprawienie struktury
ciasta i zapobiega powstawaniu lęgi podczas wydłużania chleba. W zależności od wymagań 
technologicznych i wydajności linii, czas ten wynosi od kilku do kilkunastu minut.

ODTW-4200
Wymiary [mm] 4200/800/1800
Wydajność maks.[szt./godz.] 2200
Moc zainstalowana [kW] 1,3
Masa [kg] 450

 

Tech-Piek Paweł Jankowiak
Grabonóg 72/1, 63-800 Gostyń
kom: 697713300
e-mail: biuro@techpiek.pl

NIP: 696-173-32-67
Regon: 302174723